#ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ#

Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν πολυαναμενόμενες εμπορικές συνομιλίες στην Κίνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο δίκτυο Fox Business Network, λέγοντας ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συνάντηση αυτή.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους Κινέζους ομολόγους τους σκοπεύουν να εγείρουν τα θέματα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της κοινής τεχνολογίας και των κοινοπραξιών.

«Προσβλέπουμε σε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για το εμπόριο, για τα θέματα της εμπορικής ανισορροπίας», δήλωσε ο Μνούτσιν.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες για πιθανά αντίποινα από την Κίνα, ο Μνούτσιν δήλωσε: «Δεν είναι δική μου ανησυχία», προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι εστιασμένος στο «ελεύθερο, θεμιτό και αμοιβαίο εμπόριο».

Στο ταξίδι του, ο Μνούτσιν θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό εκπρόσωπο για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο και τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top