#ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ#

Eντός των επομένων ημερών θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ με το νέο επίπεδο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και τον Στάθη Σχινά.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, οι νέες εισφορές θα προσδιορίζονται με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας του 2017 για τη χρήση του 2016. Όσοι εκ των ασφαλισμένων θα πληρώνουν περισσότερα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναδρομική επιβάρυνση σε πέντε δόσεις μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως για όσους προκύψει μειωμένη ασφαλιστική επιβάρυνση το σχετικό ποσόν ή θα επιστραφεί εφάπαξ ή αν το επιθυμεί ο ασφαλισμένος θα μείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ασφαλιστικό λογαριασμό του.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι που έχουν υψηλές επιβαρύνσεις μπορούν να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καταβάλλοντας την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά που αντιστοιχεί στην κατώτατη κλάση.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top