"Κλικ" σε ό,τι πιστεύουν πως απειλείται και πρέπει να προστατευθεί, "αιχμαλωτίζοντάς" το αρχικά σε μια φωτογραφία, κάνουν μαθητές από τους νομούς Ημαθίας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

"Κλικ, προστάτευσέ το" είναι το θέμα έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνεται από 2-30 Μαΐου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή μαθητών από 52 σχολεία.

"Πρόκειται για το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής δράσης που διοργανώθηκε τη σχολική χρονιά 2017-2018 από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Αντωνία Δαρδιώτη.

Περίπου 1200 μαθητές κλήθηκαν να στρέψουν τη ματιά τους στην περιοχή τους, να ερευνήσουν ποιο στοιχείο απειλείται και να αναλάβουν δράση φωτογραφίζοντάς το.

"Κάποιοι μαθητές φωτογράφισαν, για παράδειγμα, καλλιτέχνες του δρόμου, ένα πάρκο στη γειτονιά τους ή ένα μνημείο σε εγκατάλειψη" διευκρίνισε η κ. Δαρδιώτη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές εκπόνησαν διάφορες εργασίες, που θα τις παρουσιάσουν την Παρασκευή 4 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο Βαφοπούλειο. Ανάμεσα σ' αυτές περιλαμβάνονται εργασίες με θέμα τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, τα παλιά παιχνίδια, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά στο σχολικό κήπο, κτίσματα και τοπία της Ορμύλιας που αξίζει να προστατευτούν, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top