Τη δέσμευσή του για «πλήρη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου αλλά και για τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης συνόδου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου στις 12 Ιουνίου είχε αφήσει νωρίτερα ανοιχτό και ο Τραμπ, δηλώνοντας χθες ότι εξακολουθεί να εξετάζει τη σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα» δήλωσε. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί».

Μετά τη συνάντηση που είχαν χθες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, συμφώνησαν ότι η πιθανή σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, που ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, όπως δήλωσε ο Μουν σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Κιμ πιστεύει ότι η σύνοδος κορυφής με τον Τραμπ θα αποτελέσει ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης.

«Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να τερματίσει η περίοδος αντιπαράθεσης μέσα από την επιτυχία μας συνόδου Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που επέστρεψε στη Σεούλ την Πέμπτη το πρωί έπειτα από συνάντηση με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι μετέφερε την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για τον τερματισμό της εχθρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα και την επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

#ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ#
#ΔΙΕΘΝΗ#
#Αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου#
#Ιστορική ευκαιρία η σύνοδος κορυφής#
#Επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας#

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top