Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το βράδυ της Παρασκευής τον χώρο του Αμφιθεάτρου Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έτσι ώστε να απολαύσουν την θεατρική παράσταση «Η Υπόθεση Σηκώνει Τσιγάρο» της θεατρικής ομάδας Τέχνης Ίασις.

Το θεατρικό εκτυλίσσεται μεταξύ τριών ατόμων, που είναι κληρονόμοι ενός θείου από την Αμερική σε μια μεγάλη περιουσία. Με έναν όμως όρο, να σταματήσουν το κάπνισμα.  «Ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι το θέατρο, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί θεραπευτικά για όλους…»


«Φάνηκε παράτολμο και ίσως και λίγο τρελό στην αρχή. Ποιος θα ενδιαφερόταν; Ο χώρος, ο χρόνος, η υφή της δουλειάς, ανασταλτικοί παράγοντες. Το θέλαμε όμως, μάλλον, πολύ. Έτσι ξεκινήσαμε. Με τρέλα, με φαντασία, με θετική διάθεση. Μια μικρή ομάδα που έγινε παρέα. Οι συναντήσεις μας εκτός εργασίας για τις πρόβες, μας έκαναν να διασκεδάζουμε, να γελάμε με την καρδιά μας, μας τροφοδοτούσαν με ενέργεια και πάθος», επισήμαναν οι συντελεστές της παράστασης στις δηλώσεις τους.

«Ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι το θέατρο, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί θεραπευτικά για όλους.Για μας που το παρουσιάζουμε, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται στο χώρο ενός νοσοκομείου, είτε σαν ασθενείς και συνοδοί, είτε σαν εργαζόμενοι. Αν το πετύχαμε; Θα φανεί στο χειροκρότημα», συμπλήρωσαν οι συντελεστές της παράστασης.

Παράλληλα, ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, για την αμέριστη βοήθεια της, καθώς και το «νονό» της Ομάδας, Τάσο Καλαφάτη για το όνομα και τις πολύτιμες συμβουλές του.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top