Ομιλία από την συγγραφέα και πρώην εκπαιδευτικό Νόρα Κωνσταντινίδου για την Άλωση της Πόλης.

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η πέμπτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε συνεργασία με τη Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής φιλοξενίας.

Οι 123 οικογένειες και ωφελούμενοι του προγράμματος παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία  με θέμα «Άλωση της Κωνσταντινούπολης». Ομιλήτρια ήταν η κα Νόρα Κωνσταντινίδου, επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.,  συγγραφέας και πρώην εκπαιδευτικός.

Η κ. Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στα αιματηρά γεγονότα που συνέβησαν κατά την Άλωση της Πόλης αλλά και στη ζωή των ανθρώπων, στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τότε, στις θυσίες τους, στον αγώνα τους, τον πόνο και την φρίκη που έζησαν. Η κ. Κωνσταντινίδου συγκίνησε τους ωφελούμενους οι οποίοι ξέσπασαν σε δυνατό χειροκρότημα. 

Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Την δράση στηρίζει το Ίδρυμα Λεβέντη με την χρηματοδότηση δύο στελεχών για ένα έτος.

ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top