Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ - Τα δύο ονόματα που κερδίζουν έδαφος.

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την ονομασία της πΓΔΜ πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Υόρκη. Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών έφτασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του.

Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).

Χθες, και οι δύο πλευρές δεν προέβησαν σε δηλώσεις τηρώντας μία προσεκτική στάση. Μιλώντας την Τετάρτη, 23 Μαΐου, σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να επιδείξει πραγματισμό η σκοπιανή πλευρά, ενώ ερωτώμενος εάν η διαπραγμάτευση θα διαρκούσε μία ή δύο μέρες, είχε απαντήσει ότι «αυτό θα το δούμε».

Σήμερα το απόγευμα, ο Έλληνας υπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δύο ονόματα που είναι επικρατέστερα είναι γνωστά πλέον και μόνον αυτά έχουν φέρει κοντά τις δύο πλευρές. Το «Republika Nova Makedonija» («Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας») είναι αυτό που προκρίνεται, ενώ κάποιες πιθανότητες διατηρεί και η ονομασία «Republika Gorna Macedonia» (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας).

Ξεκάθαρος όρος είναι ότι θα είναι για όλες τις χρήσεις και θα γίνουν συνταγματικές αλλαγές, που θα εξαφανίζουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Πηγή : newsbeast.gr

Α.Μ.Σ.

#ΣΚΟΠΙΑΝΟ#
#ΠΟΛΙΤΙΚΗ#
#Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ#
#Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών έφτασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών#
#Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου#

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top