Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ευόδωση των προσπαθειών για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στους χώρους εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου URBAN WASTE του προγράμματος HORIZON 2020, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και της ΔΙΑΜΑΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, και είχε ως στόχο την υπογραφή εθελοντικού συμφώνου συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, για την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης απορριμμάτων.

Μιλώντας η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, είπε, ότι φέτος προμηνύεται άλλη μια χρονιά με αυξημένες ροές επισκεπτών στην Καβάλα, η οποία εξελίσσεται έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό και οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια των υφιστάμενων υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, αλλά και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Αναμένουμε, πρόσθεσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήσαμε για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα σε αποφάσεις που ενισχύουν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ, Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την καλή εξέλιξη του προγράμματος αυτού, καθώς και για την καλή συνεργασία της ΔΙΑΜΑΘ με τον Δήμο Καβάλας, την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον ΟΛΚ, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού και δήλωσε πως θα είναι πάντα δίπλα στον Δήμο Καβάλας σε τέτοιες προσπάθειες, που σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του προγράμματος εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΟΛΚ Χρ. Ηλιάδης.

Την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η υπεύθυνη του εργαστηρίου καινοτομίας του Δ.Π.Θ., και συντονίστρια του προγράμματος Παρασκευή Γκιούρκα, ενώ προηγουμένων υπογράφηκε το εθελοντικό σύμφωνο συνεργασίας, από τους φορείς και τους επαγγελματίες που συνεργάζονται. Μεταξύ άλλων δράσεων βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας η διάθεση συσκευασίας από ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να συσκευάζονται τα υπόλοιπα των γευμάτων, προκειμένου οι πελάτες να τα παίρνουν στο σπίτι τους, είτε, για να τα καταναλώσουν εκεί, είτε για να τα διαθέσουν στα οικόσιτα ζώα που πιθανόν να έχουν.

Στο ζήτημα της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής άλλα και στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει ο δήμος Καβάλας, για το ζήτημα της εγκατάστασης διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της παράκαμψης της Καβάλας, υπήρξαν κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όπως δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Πιο συγκεκριμένα, ειδοποιήθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου, Δημήτρης Μέλισσας, από τον Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι και ο εισηγητής, της πιο πάνω υπόθεσης, να επιδώσει εκ μέρους του δήμου Καβάλας, το σχετικό δικόγραφο και στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο, όπως είναι γνωστό έχει υπαχθεί η «Εγνατία οδός ΑΕ», προκειμένου κι εκείνο να διατυπώσει τις δικές του απόψεις προς τον Πάρεδρο. Ήδη ο δήμος έδωσε εντολή να γίνει η πιο πάνω επίδοση.

Έγινε γνωστό ότι από τη μέρα της επίδοσης στο ΤΑΙΠΕΔ, εικάζεται ότι θα χρειαστούν άλλες πέντε ημέρες, μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top