Ολοένα και διογκώνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα τα οποία μάλιστα εμφανίζονται συνήθως σε αγέλες, όχι τόσο στο κέντρο της Καβάλας όσο στους οικισμούς όπως τα Αμισιανά και τον Αμυγδαλεώνα.

Το ENA Channel βρήκε και συνομίλησε μαζί με τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη, κάτοικο Αμισιανών ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε μία τραυματική εμπειρία στον οικισμό από αδέσποτα σκυλιά τα οποία του επιτέθηκαν επειδή είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Μάλιστα ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε γνωστό μέσω του ENA Channel πως ο δήμος κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να ελαττωθεί το πρόβλημα ωστόσο αρκετοί είναι οι επιτήδειοι οι οποίοι αφήνουν τα δεσποζόμενα ζώα τους. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα των κουταβιών που βρέθηκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων πριν από μερικές ημέρες.

Επίσης αρκετά λυπηρή ήταν η είδηση πως Μετά από 26 χρόνια προσφοράς σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» αναστέλλει τη λειτουργία, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί, πλέον, να περιθάλψει άλλα ζώα, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ενώ και για τα 34 ζωάκια τα οποία ήδη φροντίζει αποκλειστικά με τις προσφορές των μελών του και των δράσεων του και χωρίς καμία κρατική βοήθεια, χρειάζεται τη βοήθεια του φιλόζωου κοινού της Καβάλας.

Για την αναστολή του φιλοζωικού ιδρύματος Αίσωπος καθώς και για την πολύτιμη αρωγή που πρόσφερε στον δήμο Καβάλας όλα αυτά τα χρόνια αναφέρθηκε στην κάμερα του ENA Channel και ο εντεταμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Καβάλας Ζήσης Μπόνιας.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top