#ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ#

Για τη δυνατότητα να επιλέξουν με ασφάλεια την ενημέρωσή τους και την επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου, μίλησε στους 550 μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Βόρειας Κέρκυρας, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος, Γεώργιος Παπαπροδρόμου, στην ειδική ημερίδα με τίτλο «Το Διαδίκτυο στην Ζωή μας», που διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και την συνδρομή της Β΄ Βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, σε αίθουσα εκδηλώσεων στην περιοχή Σιδάρι Κέρκυρας.

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που κατάφερε να κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων των μαθητών, αφού αναφέρθηκε στην ομιλία του για τον ρόλο και τις προτεραιότητες που αναλαμβάνει η υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου, επεξήγησε στους μαθητές τους τρόπους προστασίας τους και τις δυνατότητες που έχουν, στην περιήγησή τους στο διαδίκτυο με ασφάλεια.

«Το πραγματικό σέρφινγκ είναι η θάλασσα. Βρεθήκαμε σήμερα σε αυτό τον όμορφο τόπο και μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε στους μαθητές για τις δυνατότητες τους να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και πως να προφυλάσσονται από αντικοινωνικές συμπεριφορές και εγκλήματα, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται επ' ωφελεία για τον άνθρωπο, δη για τα παιδιά » δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος, Γεώργιος Παπαπροδρόμου.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Πρέπει να τα προφυλάξουμε. Μόνο οι τεχνολογίες που υπηρετούν την πραγματικότητα δίνουν προοπτική. Η στρατηγική πρόληψης και όχι η κατασταλτική προσέγγιση, είναι η προτεραιότητα μας», επεσήμανε ο ίδιος.

Η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πλαισιώνεται από εξειδικευμένα άτομα, με ειδικές γνώσεις και διαρκή εκπαίδευση, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να επισκεφθεί πολλά σχολεία και Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ μόνο για το 2017 χειρίστηκε περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις στο διαδίκτυο, που αφορούσαν μεταξύ άλλων, απάτες από παράνομη δραστηριότητα, παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, υποκλοπές δεδομένων των επικοινωνιών, πορνογραφία ανηλίκων και προθέσεις αυτοκτονιών.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top