#ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ#

Το επεισόδιο της σύλληψης του Τούρκου πολίτη στις Καστανιές του Έβρου, ο οποίος με εκσκαπτικό μηχάνημα πέρασε παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα, προκάλεσε αρχικώς αιφνιδιασμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με τον οποίο κουβέντιασαν για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τις γενικότερες «πολιτικές εξελίξεις», όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Η στρατηγική της Αθήνας, πάντως, για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ξεκάθαρη. Η κυβέρνηση κατά ρεπορτάζ του iefimerida διαμηνύει ότι η Αστυνομία διερευνά την εν λόγω υπόθεση, με αρμόδιες πηγές να τονίζουν ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες», δίχως κανείς να αποκλείει και το ενδεχόμενο ο Τούρκος πολίτης να παραπεμφθεί και στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, διαμηνύουν οτι «δεν τίθεται θέμα συμψηφισμού με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»! Εν ολίγοις, η Αθήνα επιδιώκει στην πράξη, να στείλει μήνυμα στον Ερντογάν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και δεν πρόκειται να μπει σε κανένα παζάρι ανταλλαγής. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν θέλει να έχει καμία εμπλοκή σε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια, υποστηρίζοντας ότι αν έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία, θα δικαίωναν πανηγυρικά την πλευρά της Άγκυρας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top