#ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ#

Σχεδόν 200 αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε μια πόλη στη μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και τους αφαιρέθηκαν τα υπηρεσιακά τους όπλα καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι συνεργάζονταν με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που ειδικεύονται στην κλοπή καυσίμων, γνωστοποίησαν την Τετάρτη οι αρχές της Πολιτείας.

Οι 185 αστυνομικοί της πόλης Σαν Μαρτίν Τεξμελούκαν (κεντρικό Μεξικό), το νέο επίκεντρο της μάστιγας των κλοπών καυσίμων, που πλήττει κυρίως τους πετρελαιαγωγούς της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex, μετήχθησαν στην πρωτεύουσα της Πολιτείας όπου θα ανακριθούν.

Η πόλη Σαν Μαρτίν Τεξμελούκαν, 98 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού, μετατράπηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο των κλοπών καυσίμων.

Διαπράχθηκαν πολλές ανθρωποκτονίες και δύο διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν σε πολυσύχναστους δρόμους.

«Τα γεγονότα που καταγράφηκαν στη Σαν Μαρτίν Τεξμελούκαν θεωρούνται πολύ σοβαρό πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας και, για τον λόγο αυτό, ανατέθηκε στην πολιτειακή αστυνομία να αναλάβει τον έλεγχο της ασφάλειας στην πόλη και να παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Ντιοντόρο Καράσκο, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην Πολιτεία Πουέμπλα.

«Οι δημοτικές αρχές ήταν ανίκανες να εγγυηθούν την ασφάλεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν στις έρευνες, οι αστυνομικοί είτε θα αποκατασταθούν στα καθήκοντά τους ή οι υποθέσεις τους θα ανατεθούν σε εισαγγελείς.

Τον περασμένο μήνα, η Πέμεξ ανακοίνωσε ότι οι κλοπές καυσίμων της προκάλεσαν ζημίες ύψους περίπου 30 δισεκατομμυρίων πέσος (1,57 εκατ. δολαρίων).

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top