Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη γεωθερμία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρω.

Πρόκειται για το πρώτο έργο αγροτικής και αστικής τηλεθέρμανσης με γεωθερμία στην χώρα μας, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ενός θερμικού σταθμού στην περιοχή της Άνθειας και Αριστήνου, δίκτυα για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις καθώς και τη δυνατότητα θέρμανσης 22 κτηρίων.

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραιανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Φαλέκας μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της διαδικασίας του έργου ενώ χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή.
« Άνοιξε ένα βιβλίο όχι μια σελίδα για όλο τον Έβρο. Είναι ένα έργο παράδειγμα και ένα έργο προς μίμηση για τις άλλες περιοχές της χώρας μας » είπε ο κ.Φαλέκας ,υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη είναι πολλά.

Όπως εξήγησε « Έχουμε δει πολλά οφέλη καθώς έρχονται επενδυτές από όλο τον κόσμο και ζητούν την γεωθερμική ενέργεια. Άρα είναι κάτι χειροπιαστό πλέον διότι η γεωθερμική ενέργεια δεν είναι μέσα στη γη, έχουμε καταφέρει και την βγάλαμε έξω .Κάναμε τα προηγούμενα χρόνια τις γεωτρήσεις μας, χρηματοδοτούνται τώρα από το ΕΣΠΑ τα δίκτυα με τα πρώτα 6,3 εκ ευρώ και θα γίνουν τα πρώτα δίκτυα τηλεθέρμανσης ώστε να μπορούν να πάρουν παροχές για αγροτικές χρήσεις, θερμοκηπιακές κα.»

Οι προσφορές για την επιλογή του αναδόχου θα ανοίξουν τέλος Ιουνίου, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Πηγή:dramini.gr
Ε.Μ

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top