Μία κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο με δυνατή καταιγίδα και σφοδρή χαλαζόπτωση, πλήττει αυτή την ώρα τη Θεσσαλονίκη.

Χαλάζι έπεσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε γύρω περιοχές.

Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρέθηκε στο διάβα τους με την κυκλοφορία στην πόλη να καθίσταται δύσκολη.

Καταστήματα πλημμύρισαν και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν στη γέφυρα των Αγίων Πάντων όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στις Συκιές.

Μετά την πλήρη κινητοποίηση των Αρχών η γυναίκα εντοπίστηκε και διασώθηκε. Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της συμπρωτεύουσας.

Καταστήματα και σπίτια έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του κέντρου.

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβιβάζουν τον κόσμο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Πλημμύρισε και το δημαρχείο

Ούτε το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε εξαίρεση από τη φοβερή θεομηνία που πλήττει την τελευταία ώρα την πόλη.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το πίσω μέρος με το αμφιθέατρο, το κυλικείο και τα ισόγεια του μεγάρου πλημμύρισαν, ενώ την ίδια ώρα έσπασαν οι πόρτες από τα ορμητικά νερά.

Η Διεύθυνση Τροχαίας απεύθυνει έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λογω των έντονων φαινομένων.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με πληροφορίες από news247.gr, iefimerida.gr

#ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ#
#ΕΛΛΑΔΑ#
#Γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά - Διεσώθη#
#Πλημμύρισε και το δημαρχείο#
#Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση#

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top