Από τις 22 μέχρι και τις 26 Αυγούστου θα διαρκέσει φέτος η Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα έχει ήδη "κλειδώσει" και μάλιστα περιέχει και 2 πολύ "δυνατά" ονόματα της λαϊκής και ποπ μουσικής, την Ελένη Φουρέιρα η οποία φέτος κατάφερε να πάρει την 2η θέση στον διεθνή διαγωνισμό της EUROVISION, και τον Νίκο Μακρόπουλο. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, πρώτη μέρα της γιορτής, ο Νίκος Μακρόπουλος, τις επόμενες ημέρες, λαϊκό γλέντι, με Θρακιώτικη, Κρητική, και Ποντιακή μουσική, και καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα, ενώ την τελευταία μέρα, η Ελένη Φουρέιρα.

Οι αμοιβές των καλλιτεχνών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αρκετά υψηλές, καθώς το σχήμα του Νίκου Μακρόπουλου θα λάβει 28 χιλιάδες ευρώ, ενώ της Ελένης Φουρέιρα 19 χιλιάδες. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και θα τους διασκεδάσουν,  με το ταλέντο, την ποιότητα και την καλλιτεχνική τους αρτιότητα, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης.

Την απόφαση να μην συμμετέχει στην φετινή «γιορτή κρασιού» που διοργανώνει από 22-26 Αυγούστου για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τουριστική Ιαματική επιχείρηση του Δήμου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου ( ΕΠΟΦΕ ) κ. Γιάννης Κελεμίδης.

«Η γιορτή κρασιού έχει απωλέσει τον χαρακτήρα που θα όφειλε να έχει με βάση την προϊστορία της και το δικό της όραμα. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι, παρά τις προτάσεις των συλλόγων που συγκροτούν την ΕΠΟΦΕ η γιορτή κρασιού έχει δρομολογηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με την οποία διαφωνούμε ,»ανέφερε ο κ. Κελεμίδης.

Αναφερόμενος στις πάγιες θέσεις της ΕΠΟΦΕ αυτές είναι: επαναφορά της γιορτής κρασιού στο καθαρά πολιτιστικό, λαογραφικό της πλαίσιο, ανάδειξη του πολιτισμού όλων των πληθυσμιακών ομάδων του Εβρου(Θράκη ,Πόντος Καππαδοκία. Μ. Ασία, Σαρακατσάνοι ,Κρήτη,),καθώς και σχεδιασμό παράλληλων δράσεων -δρωμένων σχετικό με τη θεματολογία των κεντρικών εκδηλώσεων.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top