Ευχάριστα είναι τα νέα για την επιβατική κίνηση του μηνός Μαϊου για το Αεροδρόμιο της Καβαλας. Πιο συγκεκριμένα, για το 2018 οι επιβάτες, προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 23,4 % καθώς τον Μαϊου του 2017 είχαν αποβιβαστεί στο αεροδρόμιο της Καβάλας 21.053 άτομα ενώ τον Μαϊου του 2018 αποβιβάστηκαν 25.971 άτομα.

Ωστόσο όσον αφορά τους επιβάτες εσωτερικού παρατηρείται μία αισθητή πτώση της τάξης του -13,6% καθώς τον Μαϊο του 2017 αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Καβάλας 6.512 άτομα ενώ τον Μαϊο του 2018 μόλις 5.626 άτομα. Επίσης ο διευθυντής της Fraport στη Καβάλα τόνισε πως οι εργασίες ανάπτυξης του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος προχωρούν κανονικά ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Δεκεμβρίου του 2018. Αναφερόμενος στο φετινό χειμώνα, ο κ. Δασκάλου εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη νέα. Παρόλα αυτά, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για σταθερές πτήσεις εξωτερικού και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Όπως άφησε να εννοηθεί, ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις οριστικοποιηθεί το πλάνο των χειμερινών πτήσεων εξωτερικού. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν ελπίδες χειμερινής διατήρησης κάποιων πτήσεων εξωτερικού, από τις πολλές που θα εκτελούνται στη διάρκεια του καλοκαιριού. Για το καλοκαίρι του 2018, παρατήρησε ο κ. Δασκάλου, είναι περισσότερες οι πτήσεις από τη Γερμανία.

Ο μέσος όρος πτήσεων εξωτερικού που εξυπηρετούνται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι εννέα ή δέκα. Απωλέσθηκε η αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Αγίας Πετρούπολης. Όπως φαίνεται η εταιρεία Μουζενίδη προτίμησε για δικούς της λόγους το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο γεγονός να σχετίζεται και με την επάρκεια κλινών σε ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στο χερσαίο τμήμα της ΠΕ Καβάλας όσο και στο νησί της Θάσου.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top