Μία νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action 24 και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Evening Report» και στην οποία οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν εκτός από ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο επερχόμενων εκλογών και σε ερωτήσεις για τα φλέγοντα εθνικά ζητήματα.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Από εκεί και πέρα ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8%. Εκτός επόμενης Βουλής η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.
Στο φλέγον ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα», οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.


Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης. Συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% να δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.

Οι πολίτες παραμένουν σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης εξαιρετικά δύσπιστοι για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς στην ερώτηση ποιος αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 18,5% να δηλώνει ότι λέει την αλήθεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σαφές προβάδισμα έναντι του Τσίπρα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top