Το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε τις πύλες της η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018, την οποία διοργανώνει, από 15 έως 19 Ιουνίου στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος νωρίτερα είχε και συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου. 

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και στην τελετή εγκαινίων, την παρουσίαση της οποίας έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και πλήθος κόσμου.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 19:00 μέχρι 24:00.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης κατά το χαιρετισμό του σημείωσε ότι η Alexpo 2018 στηρίζεται από όλα τα Επιμελητήρια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και χαρακτήρισε «άθλο» τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση που στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι στηρίζουν την τοπική παραγωγή του νομού αναδεικνύοντας τα ποιοτικά προϊόντα και αντιστεκόμενες στον οικονομικό μαρασμό, επενδύοντας και καινοτομώντας.

«Η Alexpo 2018 είναι ο θεσμός που στηρίζει έμπρακτα τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση του Έβρου και της Θράκης. Η φετινή Alexpo είναι αφιερωμένη στην τοπική γαστρονομία, που είναι ο κλάδος με τους διαχρονικά περισσότερους εργαζόμενους και αποτελείται κατά 95% από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρά την κρίση συνεχίζουν να παίρνουν επιχειρηματικά ρίσκα και να επιτυγχάνουν», υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης.

Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα της περιοχής για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.


Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας δεν προέβη σε εξαγγελίες, ωστόσο ανέφερε πως η πορεία της χώρας μας προς την έξοδο από την οικονομική κρίση είναι διασφαλισμένη και μετά τον Αύγουστο θα φανεί αυτό καθαρά.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά από οκτώ χρόνια βαριάς κρίσης. Τελειώνουμε την εποχή των μνημονίων και μπαίνουμε σε μια περίοδο καινούρια, περίοδο ανάπτυξης και δημιουργίας», υπογράμμισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Το μήνυμα της Alexpo 2018, είπε, πρέπει να είναι οργάνωση της επιστροφής στην παραγωγή στηριζόμενη στη νέα γενιά που διαθέτει πολλές δεξιότητες, γιατί η χώρα μας για δεκαετίες είχε απομακρυνθεί από την παραγωγή. 

Αναφορικά με την περιοχή του Έβρου και της Θράκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημείωσε πως «είναι από τις περιοχές που μπορούν να πρωτοστατήσουν, είναι πολύ σημαντικό γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, μας συνδέουν με την ενδοχώρα των Βαλκανίων και της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, μπορεί να είναι το σημείο που θα μας φέρει σ’ επαφή με τεράστιες αγορές».

Ως προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του Έβρου, ο υφυπουργός μίλησε για την άμεση αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που δεν νοείται να μην είναι συνδεδεμένο με την Εγνατία οδό, όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη γεωστρατηγική θέση της περιοχής.

Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας προέτρεψε «να συνεργαστούμε λοιπόν όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, για ένα καινούριο αναπτυξιακό σχέδιο. Η κυβέρνηση το έχει καταθέσει και να εργαστούμε όλοι ώστε να το υλοποιήσουμε και ν’ ανεβάσουμε τον τόπο μας εκεί που μπορεί ν’ ανεβεί».


Χαιρετισμό από το βήμα της έκθεσης απηύθυναν ακόμα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακεδονίας και Θράκης Νικόλαος Μενεξίδης, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, γραπτό χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος.

Ο χαιρετισμός των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επ’ ευκαιρίας των εγκαινίων της έκθεσης, θα θέλαμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον πολύ σημαντικό αυτόν θεσμό για τον νομό μας. Σε μια περιοχή με τόσο μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές όπως ο Έβρος, η στήριξη και προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας, η προώθηση των άριστων προϊόντων του νομού μας και η εξωστρέφεια αποτελούν κοινό στόχο όλων μας και η επιτυχία της έκθεσης θα συμβάλλει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες».

Φέτος η 18η Διεθνής Εμπορική Έκθεση ALEXPO 2018 φιλοξενεί 120 εκθέτες που επιδιώκουν την προβολή των επιχειρήσεών τους και πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών.

Σήμερα Σάββατο ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει με τοπικά Εβρίτικα προϊόντα στις 21:00, μπροστά στο κοινό της έκθεσης, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από τους Ritmo de Arte και Baila Conmingo και παρουσίαση spinning & cross training από τους ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες...Πηγή: https://www.alexpolisonline.com

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top