Η Ελλάδα είναι καλυμμένη έναντι της αστάθειας στις αγορές με ένα μαξιλάρι διαθεσίμων (cash buffer) το οποίο «υπολογίζεται σε 17-18 δισ. ευρώ» και μπορεί να λειτουργεί ως εγγύηση ακόμη και για 2 χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης το πρωί της Πέμπτης στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο κ. Χουλιαράκης προειδοποίησε ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μην είναι συνετή η δημοσιονομική πολιτική κατά την μεταμνημονιακή περίοδο και ενόψει των εκλογών, απαντώντας σε ερώτημα που ετέθη στο πάνελ στο οποίο συμμετείχε.

«Έχουμε νομίζω όλοι μάθει το μάθημα των τελευταίων 10 ετών» σχολίασε, προσθέτοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον το κόστος των υπαναχωρήσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι απομένει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο και να επεκτείνει την επενδυτική της βάση.

Για τις επόμενες ημέρες τόνισε ότι η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων θα ολοκληρώσει με επιτυχία την 4η αξιολόγηση.

Οι άλλες δύο παράμετροι κατά τον ίδιο για την πορεία στις αγορές είναι η δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και η «σημαντική ελάφρυνση χρέους». Το τελευταίο αυτό στοιχείο περιλαμβάνει παραμέτρους που αναμένεται να προσδιοριστούν όπως εξήγησε.

Μιλώντας, τέλος, για τη δυνατότητα της πλήρους επανόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές είπε ότι έγιναν τρεις επιτυχημένες απόπειρες και ότι αν δεν υπήρχαν οι αναταράξεις στην Ιταλία θα «ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Πηγή : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top