Ολοένα και διογκώνεται το πρόβλημα με τις συνεχείς διακινήσεις μεταναστών στις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόσφατο παράδειγμα η σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή το πρωί της Πέμπτης στη Ξάνθη, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνή - Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Ξάνθης, όπου προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο διακινητής, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Ο διακινητής, οκτώ διακινούμενοι και ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι πέντε από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ολίγων ημερών μία διακίνηση είχε άσχημη κατάληξη στην εθνική οδό Καβάλας – Χρυσούπολης όταν ένα επιβατηγό όχημα τύπου βαν ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε στο διάζωμα με απότέλεσμα  να τραυματιστούν θανάσιμα 6 μετανάστες. Την ίδια στιγμή έντονα είναι τα παράπονα στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη μη-τηρηση των ωρών κοινής ησυχίας στον προσφυγικό καταυλισμό του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Αυτή την στιγμή στον προσφυγικό καταυλισμό φιλοξενούνται περι των 400 ατόμων ενώ ο αριθμός αυξομειώνεται μέρα με την μέρα.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top