Δύο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημιούργησαν την εφαρμογή «Αστικές Συγκοινωνίες Καβάλας», πιο συγκεκριμένα η ιδέα ανήκει στον Γιώργο Κανέλλη και τον Γιώργο Μπίρκα.

Η ιδέα λοιπόν προήλθε όταν ένα απόγευμα οι δύο φοιτητές συζητούσαν για το τι έλειπε από την πόλη της Καβάλας. Η έλλειψη ήταν στον τομέα της ψηφιακής τηλεματικής και αυτό που χρειάζονταν οι περισσότεροι ήταν να γνωρίζουν πότε περνάει το επόμενο αστικό στην στάση τους.

 Αφού ήρθαν σε συμφωνία μεταξύ τους και με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών του δήμου Καβάλας, ξεκίνησαν να την υλοποιούν.

την τηλεματική διαχείριση και μηχανογράφηση ανέλαβε ο Γιώργος Μπίρκας, ενώ την ανάπτυξη εφαρμογής ο Γιώργος Κανέλλης, με υλοποίηση μέσω του Android Studio.

Όταν η δημιουργία της εφαρμογής τελείωσε, προωθήθηκε στο Play Store για να τη μοιραστούν δωρεάν με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής είναι πλέον γεγονός και μπορούν να την βρουν όλοι και να την «κατεβάσουν» από το Google Play Store.

Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δύο και να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top