Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια μουσική - χορευτική - θεατρική - ποιητική εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο Καβάφης για παιδιά…» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 19:30, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. 

Τις μελοποιήσεις των ποιημάτων έκαναν η Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη και ο Μπάμπης Τσακαλίδης, εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου. Η εισήγηση, ο σχολιασμός και η απαγγελία ποιημάτων θα γίνει από τη φιλόλογο Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου, ενώ τα κείμενα και τη θεατρική απόδοση έγραψε ο Μπάμπης Τσακαλίδης. Τις χορογραφίες ετοίμασε και θα χορέψει η Βαρβάρα Χατζηπαύλου. Την ορχήστρα θα πλαισιώσουν η Αγγελική Λαλαμπέκοβα (1ο βιολί), ο Τόλης Κουγιουμτζής (2ο βιολί), ο Νικόλαος Κατσούλης (Φλάουτο), η Λητώ Τζίτζικα (Βιολοντσέλο) και ο Γιάννης Κώστογλου (Κοντραμπάσο).

Τη χορωδία αποτελούν οι μαθητές της Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαΐστρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: Alexandroupoli Online 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top