«Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Αυτή η δήλωσε που έκανε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, προ ημερών είναι ακριβώς αυτή που έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό την Αθήνα μετά την αποφυλάκιση των Τούρκων αξιωματικών.

Μάλιστα το γεγονός ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας είναι σε επιφυλακή στο Αιγαίο, αλλά και το παρελθόν της Άγκυρας που έχει απαγάγει από το Κόσοβο ύποπτους Γκιουλενιστές έχει θέσει σε ύψιστο συναγερμό τις ελληνικές αρχές.

Άλλωστε τα σενάρια που διακινούνται είναι πολλά και περίεργα, όπως εξαιρετικά περίεργο είναι το κλίμα που επιχειρεί να διαμορφώσει η Άγκυρα βάζοντας καθημερινά στόχο στην Ελλάδα.

Οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, βρίσκονται - σύμφωνα με Τα Νέα - σε στρατόπεδο στην ηπειρωτική χώρα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια.

Οι ελληνικές αρχές δεν φοβούνται μόνο το ενδεχόμενο της απαγωγής. Φοβούνται και το σενάριο να επιχειρήσει κάποιος ακόμη και να δολοφονήσει τους «οκτώ».

Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφοριών μόνο για τους Τούρκους αξιωματικούς. Και με βάση αυτές τις πληροφορίες αναπροσαρμόζεται συνεχώς το σχέδιο για τη φρούρησή τους.

24702520_28

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ηπειρωτική Ελλάδα και είναι υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση.

Ο καθένας έχει το δωμάτιό του. Κοινόχρηστοι είναι μόνο οι χώροι της κουζίνας και του σαλονιού. Έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο αλλά όχι να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο. Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι αυτές από τους δικηγόρους τους. Και όσοι μπαίνουν στο χώρο, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ο φόβος δολοφονίας
Περισσότερο από το ενδεχόμενο της απαγωγής, οι ελληνικές αρχές φοβούνται την απόπειρα δολοφονίας ή δηλητηρίασης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Γι’ αυτό ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται επί 24ης βάσης ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων και ελέγχουν κάθε κίνηση.

Παρούσες επίσης ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ. Όλες οι κινήσεις βιντεοσκοπούνται και ο χώρος, σε μεγάλη ακτίνα, ελέγχεται και ηλεκτρονικά.

Εκτός αυτού, καθημερινά ελέγχεται και το φαγητό των 8. Όπως και τα γλυκά που τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Στους Τούρκους αξιωματικούς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.


24704485_2415
Και οι ίδιοι φαίνεται ότι εξέφρασαν τον φόβο ότι η Αγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Αυτά φέρεται να είπαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επιχείρηση της Αγκυρας θα γίνει με ποινικούς και όχι με στελέχη της ΜΙΤ.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», φέρονται να είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά μάλιστα από τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που ανέφερε απροκάλυπτα ότι η Άγκυρα θα βρει τους 8 και θα τους «πακετάρει», οι 8 Τούρκοι είπαν στις ελληνικές αρχές τους φόβους τους.

Όπως είπαν, η ΜΙΤ δεν ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Έλληνες αστυνομικούς, και θα προτιμήσει να «προσλάβει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, να αναλάβουν. «Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top