Πολλά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η νέα έντονη βροχόπτωση. Λόγω των ορμητικών νερών έκλεισε η παλιά και η νέα εθνική Αθηνών – Κορίνθου.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από 29,5ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο, η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από 33ο χιλιόμετρο έως Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών από κόμβο Μάνδρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία γύρω στις 17:30, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο σε μία λωρίδα. Στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξαγόταν κανονικά. Επίσης υπήρχε δυσχέρεια στο ύψος του Δαφνίου έως τα διυλιστήρια.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παρέμενε κλειστή.

Επίσης, υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας και στην οδό Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης.Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής στις 19:00, εξακολουθούσε η διακοπή κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων:

-νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 29,5 χιλιόμετρο, ρεύμα προς Κόρινθο (ανοιχτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας)
-παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από γέφυρα Μάνδρας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
-κόμβο Μάνδρας-Μαγούλας, ρεύμα προς Αθήνα
-Αττική Οδός, έξοδος προς Μάνδρα
-Οδός Στρατηγού Ρόκα στο ύψος της συμβολής με την οδό Δούκα, ρεύμα προς Μάνδρα
-Οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας-Μαγούλας
-Οδός Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα

Από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς την Θήβα, στον κόμβο Μάνδρας - Μαγούλας προς Αθήνα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια, καθώς και στην Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα.


Η αστυνομία καλούσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα και στην περιοχή της Μάνδρας. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας. Στην περιοχή επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.


Λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, καθώς οι όγκοι του νερού διοχετεύτηκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στην Αττική η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία.

Πηγή : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top