Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την Κυριακή 3 Ιουνίου βρέθηκε στην Δράμα. Ο Υπουργός,ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση  Ευρωπαϊκής Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα.Η υπογραφή της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το πρώι της Δευτέρας 4 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Δράμας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει:
• Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).
• Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.
• Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.
• Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.
Ο δήμαρχος Δράμας, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου παρουσιάσαν τον τρόπο λειτουργίας σχολής Κινηματογραφίας στη Δράμα μέσα από τη δραστηριότητα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγαμτοποίησε επίσκεψη στην Καπναποθήκη Πορτοκάλογλου,οδού Περδίκα, στην οποία δρομολογούνται έργα για να φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ αλλά και τα εργαστήρια που θα γίνονται στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καπναποθήκη  Πορτοκάλογλου, αγοράστηκε από τον Δήμο Δράμας επί δημοτικής αρχής, Μαργαρίτη Τζίμα και μετέπειτα Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης το 2010.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top