#ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ#
«Μάχη» αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ώρες στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, μία μάχη που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το βράδυ με την ψηφοφορία επί της πρότασης.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης. Η Ένωση Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη Ν.Δ. και ζητά δέσμευση ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Το ΚΚΕ αποχώρησε χθες Παρασκευή από τη συζήτηση.

Η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κορυφωθεί με τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη το απόγευμα. Ήδη οι τόνοι έχουν χτυπήσει με την αντιπαράθεση στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στις δύο πρώτες ημέρες της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή
Παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια, έξω από την Βουλή κορυφώνεται και το συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Οι διοργανωτές καλούν το κόσμο από τις 10 πρωί στην πλατεία Συντάγματος ωστόσο η μεγάλη συγκέντρωση αναμένεται από τις 4 το απόγευμα και μετά οπότε είναι και το πρώτο μεγάλο κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και στις 7.00 απόγευμα το δεύτερο κάλεσμα που γίνεται μέσω των social media.

Συλλαλητήριο την Κυριακή στις Πρέσπες
Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top