Σε επικοινωνιακή καμπάνια, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις - καθώς γίνεται σαφές ότι τα Σκόπια επιδιώκουν να ανασκευάσουν θέσεις που διατύπωσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - παραπέμπει η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάνει λόγο για "τεχνικές λεπτομέρειες" που πρέπει να επιλυθούν, ωστόσο καθώς ο χρόνος κυλά γίνεται σαφές ότι δεν είναι ούτε "τεχνικές", ούτε "λεπτομέρειες" οι διαφορές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.
Αντίθετα, τα Σκόπια εμφανίζονται να κάνουν πίσω, την ώρα που είχε σχεδόν ανακοινωθεί μία συνάντηση στο ανώτατο επίπεδο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα "σφράγιζαν" ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συμφωνίας.
Το όνομα "Severna Makedonja" δεν φαίνεται να ακυρώνεται ως η επικρατέστερη εκδοχή. Ωστόσο, στα "δύσκολα" ζητήματα της εφαρμογής μίας ονομασίας erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ, προκύπτει πλέον ότι ο Ζάεφ συναντά υπαρκτά εμπόδια στο πρόσωπο του Προέδρου Γκεόργκε Ιβανόφ, ως γνήσιου εκπροσώπου των εθνικιστών.
Η φράση - κλειδί που απέδωσαν στον Ζάεφ τα ΜΜΕ της πΓΔΜ είναι ότι "όποια συμφωνία επιτευχθεί, πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες των δύο χωρών, αλλά και στην αντιπολίτευση, ώστε όχι μόνο να λυθεί ένα ζήτημα, αλλά να αποτελέσει εργαλείο φιλίας των δύο λαών".

H Καβάλα είναι μία από τις 13 πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με το «ραντεβού» να έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή που συντονίζει όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις για το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018, στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας.
Το Συλλαλητήριο της Καβάλας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, της Περιφερειακής Ενότηταςκαι του δήμου Καβάλας. Ως εκ τούτου, χαιρετισμό στους πολίτες που θα παραβρεθούν θα απευθύνουν κατά σειρά ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.


Κεντρική ομιλήτρια του Συλλαλητηρίου θα είναι η Αριάδνη Νούκα (κεντρική φωτό), δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η προσθήκη και δεύτερου ομιλητή. Το γενικό «πρόσταγμα» και την ευθύνη του συντονισμού για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της Καβάλας έχει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζατζάρης.
Να σημειωθεί ότι η Καβάλα είναι η… «βορειότερη» από τις 13 πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για το «Σκοπιανό», με τους διοργανωτές να τρέφουν βάσιμες ελπίδες ότι η πλατεία Ελευθερίας θα «γεμίσει» και με διαδηλωτές από άλλες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top