Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αφού έλυσε όλα τα θέματα της περιφέρειας, αφού η ανάπτυξη στην περιοχή μας χτύπησε κόκκινο, αφού οι τουρίστες έχουν κατακλύσει τις παραλίες μας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστος Μέτιος, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το... Σκοπιανό!

Έκανε διάγγελμα ο Τσίπρας, αντί-διάγγελμα ο Μητσοτάκης (που «διόρισε» τον Μέτιο περιφερειάρχη) να μην κάνει και ο Μέτιος ένα διαγγελματάκι;

Έτσι νυχτιάτικα έστειλε στα ΜΜΕ το παρακάτω διάγγελμα (;) που κάπου μπέρδεψε το Σκοπιανό με τη θωράκιση της χώρας και με την οικονομική ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών:

«Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ. Σήμερα οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.

Ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία.

Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Εμείς από την πλευρά μας επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης.

Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος και εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ - Νίμιτς για να συζητήσουν για τις εξελίξεις μετά το «διάγγελμα Μέτιου».

Πηγή : alexpolisonline.com

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top