Μία σημαντική διάκριση μαθήτριας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχεται να γεμίσει με χαρά και υπερηφάνεια την Μουσική Οικογένειά μας. Συγκεκριμένα, η Δέσποινα Ανδρανιώτη, σπουδάστρια μονωδίας στην τάξη της καθηγήτριας Σιρανούς Τσαλικιάν, έλαβε επιτυχώς μέρος στις ακροάσεις για το ART CAMPUS 2018 «Η Αριάδνη στους Δελφούς».

Οι ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»), ενώπιον επιτροπής που αποτελούσαν διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (μουσικολόγος, διευθυντής Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»), Πάρις Μέξης (σκηνογράφος, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος, συγγραφέας), Δημήτρης Μπουζάνης (πιανίστας, μαέστρος Χορωδίας “MUSICA” Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής») και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος).

Ανάμεσα στους 15 Έλληνες τελειοφοίτους και αποφοίτους μονωδίας (18-28 ετών) που επελέγησαν ήταν και η Καβαλιώτισσα μαθήτριά μας. Έτσι, η Δέσποινα θα έχει την μοναδική ευκαιρία να λάβει μέρος εντελώς δωρεάν σε αυτό το επταήμερο δραματοποιημένο μουσικό εργαστήριο, που θα διεξαχθεί το διάστημα 16-22 Ιουλίου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Εκεί, οι νέοι λυρικοί τραγουδιστές θα εξοικειωθούν με τα βασικότερα στάδια προετοιμασίας μιας σκηνικής παραγωγής, εστιάζοντας τόσο στο μουσικό όσο και στο υποκριτικό μέρος. Η ενασχόλησή τους με το μαδριγάλι “Lamento d’Arianna” (Ο Θρήνος της Αριάδνης) του Κλάουντιο Μοντεβέρντι θα κορυφωθεί με την παρουσίαση του έργου ενώπιον κοινού στους Δελφούς.

Τη σκηνοθετική-σκηνική επιμέλεια θα έχει ο Πάρις Μέξης, τη μουσική προετοιμασία ο Δημήτρης Μπουζάνης, και τη μουσική διδασκαλία ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Το Art Campus πραγματοποιείται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Γ. & Φ. Λιβανού και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Την καλλιτεχνική εποπτεία έχει η Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσποινα Ανδρανιώτη είναι παράλληλα φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και τελειόφοιτος βιολιού του ΔΩΚ στην τάξη της καθηγήτριας Ζλάτκας Ζλάτεβα. Στα τέλη Ιουνίου, μάλιστα, πρόκειται να δώσει τις Πτυχιακές Εξετάσεις της στο Βιολί.

Θερμά συγχαρητήρια στην Δέσποινα, στην οικογένεια και στην καθηγήτριά της για την επάξια εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Καβάλας. Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός της θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον.

Πηγή : proininews.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top