Πυρετώδεις είναι οι προιτοιμασίες για τα νέα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν για την ελληνικότητα της «Μακεδονίας» στις 6 Ιουνίου. Προγραμματίζονται παράλληλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης
 Κίνημα Αλλαγής: «Βέλη» κατά της κυβέρνησης για Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια
Κίνημα Αλλαγής: «Βέλη» κατά της κυβέρνησης για Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια
Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και μητροπολίτες κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή
Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν τις συγκεντρώσεις.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία
Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ναυλώνονται δεκάδες λεωφορεία για να μπορεί ο κόσμος να μεταβεί στα συλλαλητήρια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ομαλή έκβαση των συγκεντρώσεων.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γεωστρατηγικής και Ελληνισμού, ο κ. Αρζόγλου, παίρνοντας τον λόγο είπε: «Μεταφέρω την αγωνία του Ιδρύματος για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλα τα σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων, στα 15μελή και στη Θράκη, για να έχουμε προσέλευση και από τη Θράκη. Να συνεργαστούμε με το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΚ ώστε τα λεωφορεία που θα έρθουν από άλλες πόλεις να μπορούν να σταθμεύουν μέσα στο λιμάνι, για να διευκολύνουμε τη σωστή έκβαση του συλλαλητηρίου, που άπτεται της ελληνικότητας και της μοναδικότητας της Μακεδονίας μας».

O επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας είχε αντίθετη άποψη και ξεκαθάρισε ότι δεν συντάσσεται με την απόφαση του ΔΣ. «Όταν εγείρεις ζήτημα αλλαγής συνόρων, αυτό σημαίνει πόλεμο. Αν προσθέσουμε αυτές τις κουβέντες με όσα είπε ο Ερντογάν ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, παίζετε με τη φωτιά», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Αν καταλάβαμε  καλά, απόφαση συμμετοχής του ΔΣ δεν υπάρχει. Προσβάλλουν το ΔΣ και οι αναφορές των ΜΜΕ που λένε ότι το συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και της Εκκλησίας. Δεν έχουν λάθος πληροφόρηση τα ΜΜΕ. Να διευκρινίσετε ότι η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να στηρίξει το συλλαλητήριο και ότι το ψήφισμα εκδόθηκε κατά πλειοψηφία», είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος.

«Να ψηφίσουν οι παρατάξεις. Είδα ότι και οι δήμοι Νέστου και Παγγαίου πήραν θέση. Δεν είναι θέμα να διαιρεθούμε, όποιος θέλει να πάει, ας πάει», δήλωσε ο Βαγγέλης Παππάς, ενώ η δήμαρχος έκλεισε το θέμα, λέγοντας ότι στην εκδήλωση θα αναγνώσει το ψήφισμα του ΔΣ και μόνον αυτό και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάμβανε ο δήμος τη διοργάνωση ενός τέτοιου συλλαλητηρίου, υπό τον κίνδυνο αυτό να κομματικοποιηθεί.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top