Μία διαφορετική παγκόσμια μέρα είναι 21 Ιουνίου!Όσο περίεργο και αν ακουστεί είναι η Παγκόσμια Ημέρα σέλφι.

Αναταραχή προκλήθηκε όταν κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από «selfitis», δηλαδή φωτογραφίζουν με εμμονή τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, smartphones, ή παλιότερα με παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές με φιλμ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μία ψυχαναγκαστική επιθυμία να φωτογραφίζει κανείς τον εαυτό του για να αναρτά τις φωτογραφίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος; Να αναπληρώσει την απώλεια αυτοεκτίμησής του και για να συμπληρώσει τα όποια κενά στην ικανότητά του για οικειότητα.

Πόσες selfies όμως βγάζει καθημερινά η νέα γενιά και είναι τελικά εθισμένοι?

Για παράδειγμα Ο Junaid Ahmed έχει 50.000 ακολούθους στο Instagram και παραδέχεται πως είναι εθισμένος στις σέλφι, καθώς βγάζει 200 σελφι την ημέρα.Σύμφωνα με τους ειδικούς οποιοσδήποτε βγάζει περισσότερες από 6 σέλφι την ημέρα, είναι «υποψήφιος εθισμένος».Ενώ πύθωνας στην Ινδία παραλίγο να πνίξει έναν δασοφύλακα, όταν αυτός προσπάθησε να… βγάλει selfie μαζί του.

Η πανέμορφη συμπρωτεύουσα θεωρείται «η πόλη του καφέ» και κανείς δεν έχει αμφιβολία για αυτό. Ορισμένοι αποφάσισαν αν το πάνε ένα βήμα μπροστά και να μας ξαφνιάσουν: μία καφετέρια σερβίρει freddo cappuccino με… selfie (!) πάνω στο αφρόγαλα.Ο συγκεκριμένος καφές ονομάζεται “Selfieccino”

Η νέα γενιά λοιπόν την εξέλιξη και την δύναμη που έουν αποκτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτυωσης το ζήτημα ωστόσο είναι να υπάρχει μέτρο και όχι κατάχρηση.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top