#ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ#

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στους ΑΝΕΛ λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Καμμένο που υποστήριξε την πρόταση μομφής, δηλώνοντας αντίθετος με την υπογραφή της συμφωνίας και διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος. Ακολούθησε η παραίτηση της κυρίας Μανταλένας Παπαδοπούλου και άλλες παραιτήσεις.

Ο διαγραφείς από το κόμμα βουλευτής Δ. Καμμένος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό υπαγορεύθηκε από την προσδοκία για μία καλύτερη συμφωνία για το χρέος.

«Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος βουλευτής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αλλά και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, την οποία δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι «μια καλή συμφωνία» και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Τον κ. Δ. Καμμένο διέψευσαν πάντως τόσο ο νέος εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης όσο και ο βουλευτής Κωνστανστίνος Κατσίκης.

 Λίγες ώρες αργότερα έγιναν γνωστές οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι εγκαλούν τον πρόεδρο του κόμματος ότι χειρίστηκε τελείως λάθος το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του Σκοπιανού.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι με αφορμή τη συμφωνία του ονόματος της πΓΔΜ «παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγουν ότι «η μόνη πράξη αξιοπρέπειας είναι η υποβολή των παραιτήσεων» προς τα όργανα του Κινήματος.

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος», αναφέρουν τα στελέχη στην επιστολή αποχώρησής τους.

Το σκηνικό της έντασης στον κυβερνητικό εταίρο συμπληρώνει το επεισοδιακό κλίμα που συνόδευσε τα εγκαίνια γραφείων του κόμματος στα Χανιά , όπου αποδοκιμάστηκε η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά. Νωρίτερα έγινε «έφοδος» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού όπου δύο γνωστοί για ανάλογες δράσεις τους «ακτιβιστές» σκόρπισαν σανό.

Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top