Αναβαθμίζονται σε μεγάλο βαθμό το προσεχές έτος (2019) οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καβάλας. Μέσω του ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο αυξάνει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του, θα μπορεί να παρέχει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Προχθές δημοσιεύτηκε στον τύπο ο διαγωνισμός για την προμήθεια 20 τουλάχιστον νέων ιατρικών μηχανημάτων. Πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των 3 εκ ευρώ. Οι προσφορές από τις ιδιωτικές εταιρίες θα γίνονται δεκτές έως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Όταν αποκτηθούν και λειτουργήσουν τα νέα μηχανήματα θα μπορούν να γίνονται νέες διαγνώσεις, νέες επεμβάσεις ακόμη και στεφανιογραφίες.

Σημειώνουμε ότι το Νοσοκομείο Καβάλας ετοιμάζει δεύτερη πρόταση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αυτήν την φορά με προϋπολογισμό 3,7 εκ ευρώ. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να αξιολογηθεί και να εγκριθεί. Παρά το ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, στο τέλος όλα δείχνουν ότι τα νέα θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα.

Στην τελική ευθεία η αγορά εξοπλισμού από το νοσοκομείο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την προμήθεια νέου εξοπλισμού του νοσοκομείου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ήδη κυκλοφόρησε η περίληψη διακήρυξης του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια συστήματος ψηφιακού αγγειογράφου, στεφανιογράφου δύο επιπέδων, συστήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση το νοσοκομείο θα προμηθευτεί 22 διαφορετικά μηχανήματα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ. Τελική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι η 24η Ιουλίου. Στον κατάλογο των μηχανημάτων που ζητά να προμηθευτεί το νοσοκομείο περιλαμβάνεται φορητός υπερηχοτομογράφος, ένας καινούργιος αξονικός τομογράφος 64 τομών, ψηφιακός μαστογράφος, γ’ κάμερα δύο κεφαλών, νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας και φυσικά το σύστημα ψηφιακού αγγειογράφου, στεφανιογράφου δύο επιπέδων.

Το νοσοκομείο Καβάλας με πρωτοβουλία του διοικητή Τάσου Καρασαββόγλου προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, με προτεραιότητα εκείνες από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Υπάρχει συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και είναι πολύ πιθανό η διαδικασία που άρχισε τώρα να μην είναι η τελευταία.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top