Σε συνέντευξη τύπου προχώρησαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά της όδευσης του αγωγού tap το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων της ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Καβάλας. Αρχική τοποθέτηση του μέλους της συντονιστικής επιτροπής και προέδρου του αγροτικού συλλόγου καβάλας Θέμη Καλπακίδη ήταν οι αποζημιώσεις για τους δικαιούχους αγρότες όπου σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν καταβληθεί.

Άμεση ήταν η απάντηση από την διευθύντρια επικοινωνίας του αγωγού tap Κατερίνα Μουζουράκη η οποία τονίζει πως έχουν κατατεθεί όλες οι αποζημιώσεις για τα αγροτεμάχια στα οποία διέρχεται ο αγωγός πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια ο κ. Καλπακίδης έκανε αναφορά και στο γεγονός κατασκευής των έργων ύρδευσης και άρδευσης στον πρώην δήμο Φιλίππων κάνοντας λόγο πως το ποσό είναι μικρότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος στη συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και η άποψη πως το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει την κατάλληλη ενημέρωση αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού και πως οι εργασίες είναι επικίνδυνες για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top