Δεν εμπνέει  ανησυχία  στους Σεισμολόγους ο επιφανειακός σεισμός  μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρϊχτερ  που σημειώθηκε  στις 8:15 . Το επίκεντρο εντοπίζεται  περίπου στα 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Μια άλλη σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22 με επίκεντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων, ενώ έγινε αισθητός και στην Καβάλα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πύλο ούτε στη Θεσσαλονίκη, όπου το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Βόλβης. Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ.


«Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία» από τον σεισμό της Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και διαβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και την ακολουθία του. Παράλληλα επισημαίνει ότι ο σημερινός σεισμός ήταν επιφανειακός, το εστιακό του βάθος ήταν της τάξης των πέντε χιλιομέτρων και αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ  η δόνηση της Πύλου σε καμιά περίπτωση  δεν έχει σχέση με τον παλιό σεισμό στην Καλαμάτα. Συνιστάται προσοχή στους κατοίκους  όταν βρίσκονται   σε  περιοχές που σημειώνονται κατολισθήσεις  ή βρίσκονται κοντά σε παλιά ετοιμόρροπα  κτίρια.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top