Στη Ξάνθη στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί το 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα το οποίο ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης.

Στη Ξάνθη θα φιλοξενηθεί το 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα από τις 29 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου 2018. Από το 2008 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων καθιέρωσε το Πανθρακικό Αντάμωμα. Από τότε και κάθε χρόνο ένας σύλλογος - μέλος της, αναλαμβάνει την υλοποίησή του.

Για φέτος το Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Στόχος του ανταμώματος, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι να συναντηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Θρακιώτικοι Σύλλογοι, να σμίξουν, να χορέψουν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να θυμηθούν κάτι από τα παλιά, αλλά και να περάσουν κάποια μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία της Θράκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εβριτών αναφέρει:

«Στο στολίδι της Θράκης, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, στην φιλόξενη Ξάνθη, ήρθαν και ρίζωσαν χιλιάδες πρόσφυγες διωγμένοι από τις πατρίδες τους και κυρίως από την Ανατολικά του Έβρου Θράκη. Τα τελευταία χρόνια ήρθαμε και μπολιάσαμε με αυτούς και τους ντόπιους κι εμείς οι Εβρίτες. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια πολυπολιτισμική και ιδιαίτερα δυναμική κοινωνία που καθημερινά αγωνίζεται για να διατηρήσει τις αρχές και τα ιδανικά της.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου το 10ο Πανθρακικό Αντάμωμα. Στο όμορφο αυτό εγχείρημά μας συμμετέχουν ως διοργανωτές το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Μαζί μας χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συμμετέχουν στις δράσεις μας που θα αναπτυχθούν στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στο σπίτι του Χατζιδάκι και στο Γήπεδο του ΑΟΞ.

Η όλη εκδήλωση είναι συνυφασμένη με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης μας που δείχνει ότι όχι μόνον δεν θέλουμε να αποκοπούμε από τις ρίζες μας αλλά αντλούμε πείρα και γνώση από την παράδοση μας και νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν…

Καλούμε όλους τους Θρακικούς Συλλόγους να συμμετέχουν για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πλούσια λαογραφική παράδοση του Θρακικού Ελληνισμού».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.
Alexandroupoli Online 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top