#ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ#
«Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με τη συμφωνία. Το χρέος είναι πια βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είχαμε πει ότι υπήρχαν τέσσερα κομμάτια του παζλ που έπρεπε να δέσουν σήμερα. Και τα τέσσερα λήξανε. Το πρώτο ήταν η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Όπως ξέρετε το Eurogroup χαιρετίζει ότι τελειώσαμε τα 88 προαπαιτούμενα. Το δεύτερο κομμάτι ήταν η ολιστική στρατηγική και πάλι τη χαιρετίζει. Το τρίτο κομμάτι του παζλ που έληξε είναι το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης, ακούσατε τους κυρίους Σεντένο και Μοσκοβισί που ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο, ότι είναι πράγματα που είτε είναι στο δικό μας αναπτυξιακό είτε βγαίνουν από το τρίτο πρόγραμμα. Δεν έχει κανένα νέο όρο. Το τέταρτο κομμάτι του παζλ ήταν που συζητήθηκε πολύ, η συμφωνία για το χρέος. Ακούσατε τη Λαγκάρντ, τον Μοσκοβισί, τον Ρέγκλινγκ και τον Σεντένο πόσο σημαντικό θεωρούν αυτό το eurogroup» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα 8 χρόνια. Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα .Όλοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. Αυτό που πήραμε είναι άμεσα 10 χρόνια να πάνε πίσω οι πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας και έξτρα για το μαξιλάρι ασφαλείας» ανέφερε.

Η ανάπτυξη δεν θα είναι για λίγους αλλά για όλους και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top