Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης  πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 17 Ιουνίου στη Νιγρίτα Σερρών, με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος στις 18 Ιουνίου 1913. Το παρών στην εκδήλωση μνήμης έδωσαν οι Βουλευτές Σερρών Μιχάλης Τζελέπης και Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Για το μήνυμα και τη σημασία της σημερινής εκδήλωσης μίλησε η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των αρχών και των φορέων του τόπου στο μνημείο του Μακεδονομάχου Οπλαρχηγού Καπετάν Γιαγκλή, ο οποίος κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο συγκροτώντας δικό του ένοπλο σώμα, αποτελούμενο από άνδρες που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Βισαλτίας, συνέβαλε στον απελευθερωτικό αγώνα. Τον Οκτώβριο του 1912 κατάφερε να κάμψει τις αντιρρήσεις των Βουλγάρων και να πετύχει την αποχώρηση τους  και έτσι η πόλη της Νιγρίτας παραδόθηκε στον Ελληνικό Στρατό τρείς ημέρες αργότερα.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top