Το σημαντικό πρόβλημα με την έλλειψη ναυαγοσωστών  που είχε και πολλές προεκτάσεις,  διαχειρίστηκε  ο δήμος Αλεξανδρούπολης . Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στις παραλίες του δήμου Αλεξανδρούπολης έπρεπε να υπήρχαν  τουλάχιστον 11 ναυαγοσώστες.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει πως τελικά το θέμα με την έλλειψη  ναυαγοσωστών στις παραλίες  της Αλεξανδρούπολης έχει λυθεί, καθώς βρέθηκε η εταιρία παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει, "οι διαρκείς κι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που καθορίζουν πολλές από τις δημόσιες λειτουργίες είναι γνωστό ότι αποτελούν πλέον μία καθημερινότητα. Η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης να ενεργούν πάντοτε σύννομα και μέσα στα αυστηρά χρονικά πλαίσια που καθορίζονται από τους νόμους είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτη εντολή από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Δυστυχώς η εμπάθεια, η ελλιπής και κατευθυνόμενη πληροφόρηση από κάποιους, σε συνδυασμό με την εκούσια «άγνοια» από τους ίδιους, για το όλο και δυσχερέστερο επιχειρηματικό περιβάλλον που οδηγεί πολλούς ιδιώτες να αποφεύγουν να συνεργαστούν με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βαφτίζουν τα παραπάνω ανικανότητα".

Και συνεχίζει "Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες της πραγματικότητας ότι ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή εταιρίας παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστών απέβη άκαρπος".
Μεγάλο πρόβλημα λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών υπάρχει και στον Δήμο Καβάλας λόγω καθυστέρησης της εγκυκλίου όπου θα προέβλεπε την προκήρυξη διαγωνισμού.

Στις 11/6/2018 η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει απευθείας ανάθεση για (3.5) τρεισήμισι μήνες και στις 12/6/2018 υπογράφεται η σύμβαση με εταιρία παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, η οποία προέκυψε μετά τις προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή πλήρη συναίσθηση και της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος και των προβλημάτων που θα προέκυπταν αν δεν βρισκόταν εγκαίρως λύση.
Όσον αφορά τον Δήμο Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ηλία Καλανταρίδη πρόκειται να προσβληθούν 5 ακόμη ναυαγοσώστες όπως ορίζει το νέο προεδρικό διάταγμα και εντός των 15 ημερών θα βρίσκονται στη θέση τους και για τις παραλίες στη Ραψάνη, στο Περιγιάλι και στην Καλαμίτσα.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top