Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ασχολήθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα με την «πονεμένη» υπόθεση της τροπολογίας μέσω της οποίας θα αποφύγουν τις νομικές συνέπειες 50 και πλέον παράγοντες του Δήμου Παγγαίου. Αιρετοί και πρώην αιρετοί.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο κ. Σκουρλέτης συνεχίζει να απαντά αρνητικά στη λύση μέσω ψήφισης τροπολογίας. Ασκήθηκαν έντονες πιέσεις που δεν είχαν αποτέλεσμα. Υπάρχουν κάποιες ακόμη ελπίδες, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχολήθηκαν με την υπόθεση αλλά όσο κι αν ήλπιζαν σε θετική ανταπόκριση του υπουργού, στο τέλος έγινε το αντίθετο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Υπουργός ενημερώθηκε για το θέμα συνολικά. Πέραν του ότι είναι αρνητικός στην τροπολογία τώρα, φέρεται να υποστηρίζει ότι πρέπει να προηγηθεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης και μετά να παρέμβει το υπουργείο. Η άποψη του Υπουργού και του υπουργείο περιγράφεται ως εξής: «Ας αθωωθούν στο δικαστήριο και βλέπουμε για την τροπολογία». Η δίκη μετά από δύο αναβολές έχει οριστεί να γίνει τον Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή.

Το υπουργείο φαίνεται να συζητά την τροπολογία εφόσον οι κατηγορούμενοι αθωωθούν. Μια τροπολογία αμέσως μετά από μια απόφαση αθώωσης θα είναι πάλι χρήσιμη σε σχέση με την παράλληλη πειθαρχική διαδικασία όπως επίσης και τη διαδικασία καταλογισμού των ποσών που επίσης είναι ανεξάρτητη από το ποινικό. Στο δικαστήριο η γραμμή των κατηγορούμενων δεν μπορεί να είναι άλλη από την έλλειψη δόλου. Δεν είναι καθόλου απίθανο να αθωωθούν. Τότε θα τους περιμένει ο Υπουργός για τα περαιτέρω.

Όλα αυτά αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών και την τροπολογία. Υπάρχει η δίκη τον Σεπτέμβρη που αν και προέρχεται από δύο αναβολές δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Ο λόγος αφορά τον μεγάλο αριθμό των κατηγορούμενων. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να επιδιωχθεί μια ακόμη αναβολή αφού όπως λένε ίσως ο χρόνος είναι υπέρ τους. Αν αποφασίσουν να γίνει η δίκη κι επιδιώξουν με την παρουσία τους κάτι τέτοιο, αναλαμβάνουν το ρίσκο της απόφασης. Διότι ενώ όλα θα είναι καλά αν αθωωθούν, αντίθετα όλα θα είναι καταστροφικά αν καταδικαστούν. Κι ας έχουν το δικαίωμα της έφεσης.
proininews

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top