Μετά από ένα ράβε-ξήλωνε στις τροπολογίες, ο κύβος ερρίφθη και οι αυτοδιοικητικές κάλπες θα στηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές.

Οι δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία, δεν ήταν παρά εντολοδόχοι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αποφάσισε ότι καλή μεν η αποσύνδεση των περιφερειακών εκλογών από τις αυτοδιοικητικές ( όπως έλεγε ο Πάνος Σκουρλέτης όλο το προηγούμενο διάστημα) αλλά ακόμη καλύτερη δε, η "ενεργοποίησή" της από την επόμενη φορά.

Με το σκηνικό αυτό επιχειρεί να λύσει στην Κυβέρνηση, καταρχήν δύο ζητήματα:

1. Το πρώτο είναι το τυπικό, το οποίο και επικαλέστηκε χθες τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η ΚΕΔΕ είχε χαλάσει τον κόσμο ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εάν πράγματι το ΥΠΕΣ αποφάσιζε την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στα τέλη Οκτωβρίου ( όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός). Θέμα αντισυνταγματικότητας είχε άλλωστε εξαρχής θέσει και η Ν.Δ.

Τούτων δοθέντων η Κυβέρνηση προφασίστηκε (;) ότι εισακούει τις ενστάσεις ΚΕΔΕ και αντιπολίτευσης αποδίδοντας εκεί το στήσιμο της διπλής κάλπης για τον προσεχή Μάιο.

2. Στο ...υπέδαφος όμως, η απόφαση Τσίπρα για επίσπευση των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στα τέλη του Μαίου, κρύβει και αμιγώς πολιτικά κίνητρα.

Καθώς ουκ ολίγοι συνέδεσαν τις διπλές κάλπες με το ενδεχόμενο να στηθούν τελικώς ...τρεις που να περιλαμβάνουν και τις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα να επιχειρεί να "καθαρίσει" τους επόμενους μήνες από τη διαρκή εκλογολογία η οποία καταρχήν προκαλεί αναστάτωση στα ενδότερα της Κυβέρνησής του.

Παραλλήλως, εφησυχάζοντας ότι ο σχεδιασμός του είναι οι εαρινές βουλευτικές εκλογές , μπορεί ανά πάσα στιγμή να αιφνιδιάσει πραγματοποιώντας τις ακόμη νωρίτερα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top