Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Έβρο, όταν διερχόμενο τρένο παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε σοβαρά άλλο ένα.

Δύο άτομα, πιθανότατα παράτυποι μετανάστες, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας τρίτος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο, παρέσυρε δύο αγνώστων στοιχείων πεζούς άνδρες, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς θανάσιμα και τον άλλο σοβαρά. Ο μηχανοδηγός φέρεται να δηλώνει πως όταν τους αντελήφθη στις ράγες, επιχείρησε να σταματήσει τη μηχανή αλλά η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Αμέσως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το δυστύχημα, καθώς και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιο με προορισμό το Ορμένιο, όπου και θα περίμενε την αστυνομία, δεδομένου ότι μετέφερε επιβάτες και βάση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το δρομολόγιο δεν διακόπτεται, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Το τραγικό είναι ότι λίγη ώρα μετά την αναφορά του δυστυχήματος και σε μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ο μηχανοδηγός φέρεται να μην αντιλήφθηκε παρά μόνο μετά τη σύγκρουση.

Οι αστυνομικές αρχές, που ενημερώθηκαν άμεσα από τον μηχανοδηγό και για το δεύτερο περιστατικό, και το ΕΚΑΒ φθάνοντας στην περιοχή περισυνέλεξαν διαμελισμένα τα δύο θύματα, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική, φέροντας ωστόσο σοβαρότατα τραύματα. Ο μηχανοδηγός μετά το δεύτερο τραγικό περιστατικό σταμάτησε το τρένο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, προκειμένου να υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις, ενώ το πρωί αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα.

Το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δύο ωρών και με αντικατάσταση του μηχανοδηγού.

Σημειώνεται ότι τις αρχικές έρευνες δυσχέρανε το σκοτάδι και χρειάστηκαν δύο ολόκληρες ώρες για να περισυλλεγούν τα διαμελισμένα πτώματα και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου απαιτήθηκε η εξέταση από τον ιατροδικαστή για να εξακριβώσει ότι τελικά οι νεκροί είναι δύο. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το πρωί για τυχόν εντοπισμό και άλλου ατόμου.

Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, καθώς οι ράγες αποτελούν διαχρονικά «πυξίδα» για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ υπήρξαν και άλλα περιστατικά όπου η κούραση και η ένταση του ταξιδιού προς την αναζήτηση μίας νέας πατρίδας, είχαν ως αποτέλεσμα, «παράτυποι» ταξιδιώτες να παρασυρθούν από τον «Μορφέα» και στη συνέχεια αποκοιμισμένοι επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές να χάσουν τη ζωή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alexandroupoli Online 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top