Ανεξέλεγκτες παραμένουν από χθες οι πυρκαγιές που έχουν εξελιχθεί σε τραγωδία για την χώρα με τουλάχιστον 24 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενεργά παραμένουν τα τρία μεγάλα χθεσινά «μέτωπα» στην Κινέτα, τον Νέο Βουτζά αλλά και στα Χανιά, με διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ειδικά στις περιοχές στον Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στη Ραφήνα η Πυροσβεστική δίνει μάχη για σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι άνεμοι πάντως έχουν κοπάσει σε σχέση με χθες Δευτέρα και επιχειρούν τα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, μαίνονται ακόμα πυρκαγιές στον Κάλαμο και την Φθιώτιδα, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από την Πυροσβεστική, στην Κινέτα επιχειρούν αυτή τη στιγμή 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και τέσσερα στρατιωτικά οχήματα.

Στον Νέο Βουτζά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του δήμου.

Στο μέτωπο του Καλάμου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του δήμου που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η νέα δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ στην περιοχή Κοκκίνη Λάρυμνας στο δήμο Λοκρών Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν από τα ξημερώματα 12 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top