Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη μίλησε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ σχετικά με την πρωτοβουλία που προσπαθεί να υλοποιήσει το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να ενισχύσει με δύο μηχανικούς την πολεοδομία του δήμου Καβάλας.

Η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι είναι πρόταση του δήμου Καβάλας από τον προηγούμενο Μάρτιο αυτό που προσπαθεί να υλοποιήσει μέσω ομάδα εργασίας του ΤΕΕ ΑΜ. Όπως φαίνεται, πρώτα θα υποβληθούν οι αιτήσεις από μηχανικούς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ομάδα εργασίας. Το πρόβλημα αναφορικά με το ποιος θα πληρώνει αυτούς τους μηχανικούς δε μπορεί να ξεπεραστεί. Έτσι θα πληρώνονται από το ΤΕΕ ΑΜ.

Αφού παραληφθούν οι αιτήσεις των μηχανικών, το ΤΕΕ ΑΜ θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα. Εφόσον δεχθούν και οι ιδιώτες που καταθέτουν φακέλους στην πολεοδομία, μιας και η υπηρεσία δέχεται τη βοήθεια, τότε οι δύο μηχανικοί θα συνδράμουν το επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας. Δε θα εκδίδουν οι ίδιοι τις οικοδομικές άδειες αλλά θα ελέγχουν τους φακέλους, που κατατίθενται σε αυτήν, ώστε να είναι πλήρεις και να διευκολύνεται η επεξεργασία των στοιχείων έκαστου αιτήματος.
proininews

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top