Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την  οδύνη των εκπαιδευτικών μελών της, για τους  συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών και τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και τους οικείους τους, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση προς όλους τους πληγέντες. 
Τις δύσκολες αυτές ώρες, το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες

     Αποφασίζει την κατάθεση του ποσού των 400 ευρώ από το ταμείο της ΕΛΜΕ υπέρ των πληγέντων
Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν χρήματα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων στον παρακάτω λογαριασμό της ΟΛΜΕ στην ALPHA BANK: 

Αριθ. Λογ/σμού: 114-00-2002-005940,
IBAN: GR85 0140 1140 1140 0200 2005 940,
BIC: CRBAGRAAXXX

Όσοι   συνάδελφοι επιθυμούν να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, γάλατα μακράς διάρκειας π.χ. εβαπορέ, κ.λπ.) και να τα αποστείλουν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού, τηλ. Επικοινωνίας 210 4819001, 213-2129104/ 213-2129105/ 213-2129117).
Σύμφωνα με  απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου.


3.        Προτείνει και διεκδικεί λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης για τους πληγέντες  όπως:
στήριξη των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
ασφαλή στέγαση σε κατάλληλους χώρους όπου θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, εξασφάλιση ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών, με κάλυψη των μισθών, της ασφάλισης και των ενσήμων τους.
πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. 
 πλήρη διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την  κύρια κατοικία και  την εξοχική κατοικία.
πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες.
άμεσο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την άναρχη δόμηση και την απουσία ενιαίας εθνικής δασικής πολιτικής.
γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα.
 
Καβάλα 27 Ιουλίου 2018
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γραμματέας
Σ. Τότης                                                                                            Χ.Παπαχίντζιου
 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top