Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post «Η οικονομική κρίση της Ελλάδας τέλειωσε... μόνο αν δεν ζεις εκεί».Η πραγματικότητα είναι πως το 2017 η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε μία εύθραυστη ανάπτυξη που έφθασε το 1,4% του ΑΕΠ & αισιόδοξα το πρώτο τρίμηνο του 2018 σημείωσε 2,3% κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών αγαθών σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΕΒ.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα αναμφίβολα βιώνει το τέλος μιας εποχής & σίγουρα κανένας σύγχρονος επιχειρηματίας δεν ζει στην αυταπάτη πως η κρίση ήταν απλώς μια δυσάρεστη παρένθεση & πως θα επιστρέψουμε σε ότι αφήσαμε.
Η οικονομική κρίση «επέβαλε» σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να διεθνοποιηθούν, να επιδιώξουν τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές & για να το επιτύχουν χρησιμοποίησαν τα εργαλεία της ασφαλιστικής αγοράς, την Ασφάλιση Πιστώσεων.
Σε τοπικό επίπεδο η πόλη της Καβάλας μετατρέπεται σιγά σιγά σε έναν καλό τουριστικό προορισμό με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες να επενδύουν σε συγκριμένους κλάδους και κυρίως αυτόν  της εστίασης.
Οι Έλληνες λοιπόν προσπαθούν να δουν με αισιοδοξία το μέλλον του επιχειρείν επενδύοντας στο εύθραστο προϊόν του τουρισμού.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top