Αργά αλλά σταθερά ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας εφαρμόζει όλα όσα προβλέπονται στην πρόσφατα εγκεκριμένη κυκλοφοριακή του μελέτη, η οποία αφορά την παραλιακή περιοχή από το Πάρκο Φαλήρου έως την είσοδο του κεντρικού λιμανιού (οδοί Ε. Αντίστασης , Αβέρωφ, Ερυθρού Σταυρού). Πρώτα έγιναν απαραίτητα μικρά τεχνικά έργα στην οδό Εθνικής Αντίστασης. Από προχθές το βράδυ γίνονται οι προβλεπόμενες διαγραμμίσεις στον ίδιο δρόμο.
Είδηση είναι ότι η μελέτη προβλέπει κατάργηση 68 θέσεων στάθμευσης στον δρόμο ανάμεσα στο Διοικητήριο- το Λούνα Πάρκ και το ανοιχτό κολυμβητήριο. Η κατάργηση των 68 θέσεων στο βόρειο πεζοδρόμιο του δρόμου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία, η οποία στηρίζεται στο πλάτος της υφιστάμενης οδού. Μετά τη διαγράμμιση των θέσεων που διατηρούνται (στο νότιο πεζοδρόμιο) θα καταργηθούν οι 68 προαναφερθείσες. Ο δρόμος θα μπορεί να έχει δύο ρεύματα κυκλοφορίας και όχι ένα που σήμερα (κι όλα αυτά τα χρόνια). Το πρόβλημα θα το έχουν όσοι εξυπηρετούνται στον δρόμο, χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης που καταργούνται. Σημειώνουμε ότι την εφαρμογή των νέων δεδομένων και σε αυτόν τον δρόμο θα ορίζουν πινακίδες. Όποτε χρειάζεται θα παρεμβαίνει το τμήμα τροχαίας του Λιμεναρχείου Καβάλας.
Σενάριο που εξετάστηκε και απορρίφθηκε προέβλεπε παρκάρισμα παράλληλα και με τα δύο πεζοδρόμια του ίδιου δρόμου. Σε αυτό το ενδεχόμενο δημιουργούνταν λιγότερες θέσεις στάθμευσης. Επιλέχθηκε το κάθετο παρκάρισμα αλλά μόνο στο νότιο πεζοδρόμιο.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης άρχισε η διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης στην οδό Ε.Αντίστασης. Από το πάρκινκ του ΝΟΚ έως το κτίριο του ΟΛΚ (οδός Αβέρωφ) θα γίνει διαγράμμιση 140 περίπου θέσεων στάθμευσης. Κι από τις δύο πλευρές της οδού. Οι περισσότερες είναι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Κάποιες αφορούν οχήματα ΑμΕΑ, άλλες δίκυκλα ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για τις φορτοεκφορτώσεις. Στην ίδια περιοχή θα υπάρχει περιορισμένος χώρος για στάθμευση ποδηλάτων.

Ο ΟΛΚ μελετά την περιοχή όπου παλιά έδεναν τα φέρι μποτ (μπροστά από το κτίριο του). Προς το παρόν σε αυτήν την περιοχή δεν αλλάζει κάτι. Οι αλλαγές θα περιγραφούν αναλυτικά με το περιεχόμενο της μελέτης.

proininews

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top