Καταιγίδες και σήμερα, Δευτέρα, αναμένουν οι μετεωρολόγοι στην Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων ή πρόσκαιρων καταιγίδων.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η Πυροσβεστική δέχθηκε 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, καθώς και για παροχές βοήθειας.

Ενδεικτικά, οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους κάτωθι δήμους: Αθηναίων, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού, Φιλοθέης – Ψυχικού, Νέας Ιωνίας και Γαλατσίου. Άμεσα συγκροτήθηκαν 51 συνεργεία με 135 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Προτεραιότητα δόθηκε σε 17 περιπτώσεις που αφορούσαν μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Λόγω της σφοδρής νεροποντής, πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η τροχαία απέκλεισε τη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκης, την οδό Μιχαλοκοπούλου, την οδό Καυταντζόγλου, τη λεωφόρο Λαυρίου, την οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι και τη λεωφορο Πειραιώς. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στο προαύλιο του νοσοκομείου Σωτηρία.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top