Σοκ έχει προκαλέσει  η αυτοκτονία ενός νεαρού αγοριού, μόλις 15 ετών, στην Αργυρούπολη. Ο νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να άφησε πίσω του σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο υπνοδωμάτιο του 15χρονου ένα ημερολόγιο, στο οποίο το παιδί φαίνεται πως έγραφε όλα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Μία μάλιστα από τις φράσεις που ήταν καταχωρημένη στο τετράδιο και στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές αναφέρει: «… πέρασα ωραία… αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία».
Ενώ σοκάρει το μήνυμα του σε μία από τις αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «…ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά».

Bullying είναι η επαναλαμβανόμενη, εσκεμμένη, λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία που ασκείται από έναν ή περισσότερους μαθητές (θύτες) σε μεμονωμένους συμμαθητές τους (θύματα) και τον διακρίνει από τη φιλονικία κάποιων μαθητών, καθώς χαρακτηρίζεται από ανισότητα δύναμης και αδυναμία του θύματος να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Τα θύματα είναι συνήθως οι μαθητές οι οποίοι είναι ντροπαλοί, ανασφαλείς, με χαμηλή αυτοπεποίθηση και θεωρούν τον εαυτό τους αποτυχημένο.
Από την άλλη πλευρά, οι μαθητές – θύτες έχουν θετική αυτοεκτίμηση, είναι παρορμητικοί, ευέξαπτοι, αντιδραστικοί, τους αρέσει να είναι κυρίαρχοι και να υποτάσσουν τους άλλους.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top