Βγαίνουμε από τα μνημόνια όμως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα λάθη του παρελθόντος. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομία ανταγωνιστική. Κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο μιας κυβέρνησης, αλλά όλων. Των πολιτικών, των παραγόντων της αγοράς, των ίδιων των πολιτών ώστε να αλλάξουμε τις πρακτικές που οδήγησαν την οικονομία σ’ αυτό το σημείο».
Αυτό επεσήμανε από την Καβάλα ο υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος, μαζί με τον γ.γ. Εμπορίου Δημήτρη Αυλωνίτη παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη για το παραεμπόριο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
«Λερναία Ύδρα» χαρακτηρίζουν οι φορείς του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας το παραεμπόριο, για την καταπολέμηση του οποίου υπάρχουν από τη πλευρά τους συγκεκριμένες προτάσεις. Στα 20 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν το κόστος για την ελληνική οικονομία.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, οι αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών, των Εμπορικών Συλλόγων και παράγοντες των ελεγκτικών υπηρεσιών από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top